Diensten

Gespecialiseerde Voetverzorging

Duurt ongeveer 45 minuten en bestaat uit:

  • Knippen en polijsten van nagels
  • Schoonmaken en verzorgen van de nagelomgeving
  • Verwijderen van overtollig eelt
  • Behandelen van kloven, likdoorns en ingegroeide nagels en mycosenagels
  • Verzorgende voetcreme en een korte voetmassage (mits de tijd het toelaat)

(De eerste behandeling kan langer duren omdat er een anamnese afgenomen wordt) dit zit bij de prijs inbegrepen.

Reuma, diabetes, oncologische voeten, ...

Reumatische voeten

De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door: gewrichts- ontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en als gevolg van de standveranderingen.
Wanneer is het nodig dat een reumapatiënt naar de pedicure gaat?
Doordat het vetkussen onder de bal van de voet dunner wordt in combinatie met een afwijkende stand van de voet en/of tenen èn slecht passend schoeisel, treedt er aan de voeten vaak een ongewenste likdoorn of eeltvorming op. Men kan ook te maken krijgen met verschillende nagelafwijkingen: brokkelige nagels, eeltvorming onder de nagels, schuurpapiernagels en verkleuringen van de nagels.

Diabetische voet

Als je diabetisch bent moet je extra zorg besteden aan je voeten èn nagels. Zo loop je als diabeet meer risico op schimmelnagels. Dus let goed op je voeten en nagels, wees voorzichtig met het knippen van teennagels en pruts niet aan eelt of likdoorns.
Als jij als diabeet ook last van je voeten hebt, kom dan langs bij Voetverzorging Wendy.

Oncologische voeten

Nà het ondergaan van chemotherapie kunnen er veranderingen aan handen en voeten zoals: zoals pijnlijke, gezwollen, droge, rood verkleurde en jeukende voeten.
Wat kan uw gespecialiseerd Voetverzorger voor u doen? Verwijderen van pathologisch eelt, dikke nagels dunner frezen, ingegroeide nagels reguleren, gespleten nagels repareren, schoenadvies geven, advies huid- en nagelverzorging, zachte voet- en onderbeenmassage, problemen signaleren en doorverwijzen.
Vraag altijd eerst toesteming aan uw oncologisch arts!!!

Overige

Er zijn heel veel voetproblemen die extra aandacht nodig hebben. Helaas kan ik ze niet allemaal op de site zetten. Hebt u vragen neem dan gerust contact op met Voetverzorging Wendy. Graag ontvang ik u in mijn praktijk en samen bespreken wij u probleem om zo een juiste behandeling te starten.

Gespecialiseerde technieken

Nagelbeugel

Bij een ingroeiende nagel kan een beugel geplaatst worden. Deze zal de nagel in enkele maanden helpen weer in een normale stand te groeien. Hierdoor kun je een sterk gebogen nagel in een normale vorm krijgen en tegelijker tijd een ingroeiende nagel oplossen

Als een nagelomgeving ontstekingsverschijnselen vertoont dan doet u er verstandig aan eerst naar de huisarts te gaan. Wanneer de ontsteking genezen is kunnen we overgaan tot behandeling.


Nagelreconstructie

Nagelreconstructie kunnen we toepassen bij: een trauma nagel waarbij een stuk nagel mist, u een kalknagel heeft of, als er een stootnagel is ontstaan en zodoende de nagel niet meer over de teentop (huid) kan groeien. Een reconstructie van de nagel wordt gemaakt met een speciale gel die in de juiste vorm gemodeleerd wordt en daarna uithard onder een uv lamp.

Door deze techniek heeft u uiterlijk weer een mooie nagel. Wat voorheen misschien een lelijke nagel was wordt door de behandeling zichtbaar weggewerkt.

Orthese

Een hulpmiddel om tenen, drukplekken of wrijvingsplaatsen te ontlasten en drukvrij te leggen zijn ortheses.

Een orthese is siliconen materiaal wat wij als gespecialiseerde voetverzorgers op-, tussen- of onder uw tenen kunnen aanbrengen en plaatsen.

Hierdoor kan een wondje, likdoorn gekromde teen geen verdere pijn en schade veroorzaken en mede met eventueel ander schoeisel geheel verdwijnen.

Zeker bij de diabetische voet waar het gevaar op ulcera(zweer) bestaat is dit een prima oplossing

Gelnagels worden over het algemeen gezien als de meest natuurlijke vorm van kunstnagels. Ze worden gebruikt voor een versteviging van natuurlijke nagels. Gel is een kant en klaar stofje wat op een nagel wordt gelakt, door middel van UV-lamp zal het uitharden en vast blijven zitten.

Gel is er in vele kleuren en glitters. Wens je verstevigende gelnagels, dan wordt de gel alleen op de nagels aangebracht. Wanneer je de nagels wilt verlengen wordt er gebruik gemaakt van een kunstnagel.

De handen worden gedesinfecteerd, nagelriemen lichtjes teruggeduwd en de natuurlijke nagel wordt in model gevijld, gereinigd en licht opgeruwd zodat de gel goed blijft zitten. Wanneer je hebt gekozen voor een verlenging, is dit het moment waarop de sjablonen of tips worden geplaatst. Na deze handeling bepaal je of je voor French manicure gaat, een roe nagelbed, een wit randje, of voor naturel nagels.

Vervolgens wordt de gel in meerdere dunne lagen aangebracht en worden de nagels enkele minuten per laag onder een LED/UV-lamp gehouden. Op deze manier hardt de gel uit. De plak laag die overblijft op de net aangebrachte gelnagel wordt verwijderd en de nagel wordt in het gewenste model gebracht. Afhankelijk van de gewenst look wordt er als laatste laag een blanke gel laag of kleur/ glittergel laag aangebracht, of een nail art print. Na de behandeling worden de nagelriemen en je hand voorzien van een verzorgende olie.